Rituelen bij SpaPuur

Bij SpaPuur willen wij alle gasten graag een optimale wellness ervaring geven. Daarom bieden wij een groot aantal ontspannende rituelen aan om uw dagje of avondje sauna compleet te maken. In ons Belevingsprogramma ziet precies hoe laat elk belevingsritueel wordt aangeboden. 


Opgietingen, klankschaalsessies en andere belevingsrituelen

Iedere dag geniet u volgens een vast schema van verschillende opgietingen, ook wel aufguss of löyly genoemd, klankschaalsessies, of een TREATMENTS® geurenreis. De TREATMENTS® Seizoens Opgieting en de Klankschalensessies bedragen € 2,95 per persoon en dienen vooraf gereserveerd te worden. Dit kan zowel online als bij de receptie. 

Tijdstip

Beleving

10.30 uur
Aufguss - Kelo
11.30 uur
TREATMENTS® Seizoens Opgieting - Kelo (Uyuni @ Shinshiro)
12.30 uur
Aufguss - Kelo
14.00 uur
Klankschalen sessie - Himalaya zoutsteenkristalcabine
15.00 uur
TREATMENTS® Seizoens Opgieting - Kelo (Ceylon @ Mahayana)
16.30 uur
Aufguss - Kelo
18.00 uur
TREATMENTS® Seizoens Opgieting - Kelo (Uyuni @ Shinshiro)
19.00 uur
Klankschalen sessie - Himalaya zoutsteenkristalcabine
20.00 uur
Aufguss - Kelo
21.30 uur
Aufguss - Kelo

Opgietingen

Voor de meeste wellnessliefhebbers kan een opgieting niet ontbreken tijdens hun dagje wellness bij SpaPuur. De opgieting is dan ook één van de populairste saunarituelen. Bij SpaPuur vinden regelmatig opgietsessies plaats zodat u ook deze fantastische sensatie kunt ervaren.


Wat is een opgieting?


Een opgieting is een saunaritueel. De saunameester zorgt ervoor dat u tijdens dit ritueel het ultieme saunagevoel krijgt. Stapsgewijs en gecontroleerd wordt de warmte opgebouwd. Dit doet de saunameester door in etappes water met speciale oliën en/of ijs over de stenen te gieten. Door de verdamping van het water komt er extra warmte in de lucht en ook de luchtvochtigheid in de sauna neemt toe. De gevoelstemperatuur stijgt, maar in werkelijkheid daalt de temperatuur.

Hoe werkt een opgieting?


De saunameester zwaait met een handdoek de warme lucht door de sauna. De aanwezige warme lucht geeft een prikkelend gevoel op de huid. En juist dat moment wordt als extra bijzonder ervaren door bezoekers. Tijdens de opgieting hoort u mooie muziek zodat het thema volledig beleefd wordt. Pure beleving zo’n opgieting!

Tips voor tijdens uw opgieting


Om een opgieting optimaal te beleven is het van belang dat u voor én na de opgieting goed afkoelt. Neemt u voor het eerst deel aan een opgieting? Neem dan plaats op een lage bank en kies voor een plekje bij de uitgang zodat u naar buiten kunt als het te warm wordt.


Klankschaalsessies

In het Belevingsprogramma kunt u zien dat wij ook regelmatig klankschaalsessies geven. Tijdens een klankschaalsessie worden verschillende klankschalen bespeeld. De klanken die hierbij vrijkomen hebben een uiterst rustgevende en helende werking op het lichaam. De klankschaalsessies vinden plaats in de Himalaya zoutsteenkristal sauna. 


TREATMENTS geurenreis

Sluit je ogen en ga op reis. Maak kennis met onze verfrissende TREATMENTS® opgietingen. Geïnspireerd door reizen naar verre landen, maar ook naar het verleden: vol met verloren gewaande rituelen. Unieke geurencombinaties, fris en zoet, nemen je mee en garanderen een heerlijke beleving. Ook nog eens een mooie manier om kennis te maken met onze bijzondere TREATMENTS® lijn, vol producten en behandelingen.