Sauna's

Elke sauna heeft een andere uitwerking op uw lichaam. Bekijk hieronder onze sauna's en de uitwerking.

 • Himalaya Kristalzoutsteencabine

  Een ongekend mooie cabine opgebouwd uit miljoenen jaren oude zoutstenen. Deze sauna heeft een weldadige invloed op uw lichaam en luchtwegen door ionisatie van de zoutkristallen.

   

 • Infra-rood cabine (korte golf en lange golf)

  In de cabine wordt het, in tegenstelling tot een traditionele sauna, niet warmer dan 60 °C. Bovendien transpireert men bij een lagere temperatuur 2 tot 3 keer zoveel als bij een gewone saunacabine. Uit onderzoek is gebleken dat men in een gewone sauna ca. 300 kcal. verbrandt, terwijl men in het laconium 600 tot 800 kcal. kan verbranden. 
  Dankzij de infrarode warmtestralingspanelen is er een droge aangename warmte met een laag vochtigheidsgehalte.

  Het gebruik van de infra-rood cabine verhoogt de weerstand, versoepelt het spierweefsel, zorgt voor de afvoer van giftige stoffen en is een gedegen hulpmiddel bij het verbeteren van problemen met onder andere: cellulitis, sneller herstel van blessures, reuma, slapeloosheid, huid en gewrichten, overgang, verbetering van de huidskleur, vermindering van stress en stimuleren van de bloedcirculatie. Na het gebruik van het laconium niet gelijk koud afspoelen, gun het lichaam de tijd om te acclimatiseren.

  Infra-rood cabine korte golf: Zestien individuele warme lampen zorgen voor indringende warmteopbouw in spieren en weefsel.

  Infra-roodcabine lange golf: Nieuwe systeempanelen zorgen voor een weldadige en gezonde warmte voor uw lichaam. De panelen worden o.a. ook gebruikt in couveuses. 

 • Rozensalon

  Een saunacabine van 80 °C. Boven de sauna-oven hangt een koperen ketel waarin rozenblaadjes en essences een heerlijke geur verspreiden door de cabine.

 • Finse saunacabine

  De Finse saunacabine heeft een boventemperatuur van 90 °C en een beneden temperatuur van 50 °C. De temperatuur zorgt voor transpiratie en verwijdert daardoor afvalstoffen uit uw lichaam en draagt zorg voor een goede doorbloeding van de huid.

 • Bio sauna

  Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde kleuren een rustgevende werking hebben op de psyche. Deze Bio sauna heeft een boventemperatuur van 60 °C en een benedentemperatuur van 35 °C. De temperatuur zorgt voor transpiratie en verwijdert daardoor afvalstoffen uit uw lichaam en draagt zorg voor een goede doorbloeding van de huid.

 • Buitensauna

  Deze Finse saunacabine heeft een boventemperatuur van 80 °C en een benedentemperatuur van 45 °C. De temperatuur zorgt voor transpiratie en verwijdert daardoor afvalstoffen uit uw lichaam en draagt zorg voor een goede doorbloeding van de huid. Vanuit deze sauna heeft u rechtstreeks uitzicht op onze tuin.

 • Kelo Sauna

  Een Kelo sauna is een sauna gebouwd met Kelo boomstammen. Kelo is Fins voor Den en groeit boven de gehele poolcirkel. Kelo sauna is reeds jaren een trend in de grotere Nederlandse Wellnesscentra’s. KELO boomstammen zijn afkomstig van 300-jarige vurenhouten oude dennen die door hun leeftijd een behoorlijke hoogte hebben bereikt. Karakteristiek voor het hout is zijn zilvergrijs patina en een kern met een rode schijn. Door zijn trage groei onder extreme klimatologische omstandigheden krijgen de bomen zeer dichte jaarringen. Het hout is dus van zeer dichte structuur, zeer droog en met een hoge hardheid. De verweringsstructuur van de Kelo stam bestaat uit een binnenkant van keihard hout. De buitenrand van 2 cm dik heeft een zachte bovenlaag, die uitermate geschikt is voor een milde afgifte van warmte, dit zorgt voor een bijzonder klimaat. Door deze optimale warmte afgifte buffer is de Kelo sauna absoluut geschikt voor onze Aufguss (opgietsessie).

 • Tubesauna's

  In de prachtige buitentuin vindt u twee kleine Tubesauna's. De temperatuur van deze Tubesauna's ligt rond de 70 graden.